Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ ΚΒΑΝΤΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΜΛΕΤ

Διάκριση Λογοτεχνικού Διαγωνισμού συγγραφής μικρο-διηγήματος/μικρο-αφήγησης με τίτλο #Μένουμε σπίτι, από τις εκδόσεις Ωκεανός (Απρίλιος - Μάιος 2020)

 

Το κουτί που του παρέδωσε ο κούριερ παρείχε λεπτομερείς οδηγίες και όλα τα ειδικά εξαρτήματα που ήταν απαραίτητα για την κλωνοποίηση μιας βασίλισσας μέλισσας. Μέσα στο εργαστήριό του ο Άλμπερτ έκανε χώρο στο ράφι που φιλοξενούσε όλα τα προηγούμενα πειράματά του, για να τοποθετήσει ένα μεγάλο δοχείο από διάφανο πλέξιγκλας που το είχε κι αυτό προμηθευτεί μέσω παραγγελίας -η εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων προς αποφυγήν εξάπλωσης ενός νέου φονικού μεταδοτικού ιού, δεν είχε επηρεάσει ούτε στο ελάχιστο τις καθημερινές του συνήθειες.

Χρησιμοποιώντας ένα σταγονίδιο αίματος, διασκόρπισε το δικό του DNA στο αλκαλικό ρυθμιστικό διάλυμα. Μέσα σε λίγα λεπτά, συγκεντρώθηκε ένα ορατό σύμπλεγμα κυττάρων.

Τα κύτταρα έγιναν ένας οργανισμός.

Ο οργανισμός έγινε μια αόριστα αναγνωρίσιμη ανθρώπινη εμβρυϊκή μορφή.

"Υπέροχα!" το επιφώνημα θαυμασμού του Άλμπερτ αντήχησε στο εσωτερικό του εργαστηρίου. "Μένουμε σπίτι λοιπόν και περιμένουμε τι θα γίνει με εσάς, κύριε", είπε απευθυνόμενος στο νέο του επιστημονικό επίτευγμα.

Παρά την ανυπομονησία του να παρακολουθήσει τη διαδικασία βήμα προς βήμα, προτίμησε να πάει για ύπνο.  Άλλωστε, σύμφωνα με το κβαντικό φαινόμενο Άμλετ, ένα δοχείο που παρακολουθείται ποτέ δεν βράζει κι ο Άλμπερτ σε καμία περίπτωση δεν θα αμφισβητούσε ένα αξίωμα της κβαντικής φυσικής.

Έριξε μια τελευταία ματιά στον μικρό Άλμπερτ που μεγάλωνε στο βάζο, έσβησε τα φώτα και ανέβηκε τη σκάλα που οδηγούσε στο δωμάτιό του.

 

Βασιλική Δραγούνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.