Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

SHORT STORY WEEK

ΦΩΣ ΣΤΟ ΤΟΥΝΕΛ

 

Όλοι έχουμε γεννηθεί μέσα σε ένα τούνελ. Ακούμε συχνά πως στην άκρη του υπάρχει ένα φως που μπορεί κανείς να φτάσει αν είναι αρκετά γενναίος ώστε να κάνει αυτό που αγαπά. Αυτό άλλωστε λένε και τα αστέρια. Εκείνο που δεν γνωρίζουν είναι ότι το κάθε τούνελ δεν έχει απαραίτητα κι από ένα φως στην άκρη του. Ορισμένα τούνελ έχουν αδιέξοδα, ενώ άλλα συνεχίζουν βαθύτερα μέσα στο σκοτάδι. Μια ρωγμή φωτός είναι πιο συχνά μια προειδοποίηση για ένα ακόμη παρακλάδι παρά για μια διέξοδο.

Τα αστέρια βέβαια θα σου φωνάξουν "Συνέχισε να προχωράς και έχε πίστη στον εαυτό σου. Κι εγώ αυτό έκανα!", σαν αυτό και μόνο να δίνει ως δια μαγείας τη λύση. Ξεχνούν μάλλον πως κι εκείνα ήταν φοβισμένα κάποτε, μα πάνω απ' όλα έχουν ξεχάσει πως τα περισσότερα ήταν τυχερά.

Λένε ότι όσοι ζουν μικρές ζωές πεθαίνουν και με μικρούς  θανάτους. Κάνουν λάθος. Δεν υπάρχουν μικρές ζωές, μόνο πομπώδη, υπερφίαλα αστέρια που παρακολουθούν αφ' υψηλού. "Συνέχισε να σκάβεις!", θα συνεχίσουν να φωνάζουν έως ότου καταρρεύσεις. Εσύ ή το τούνελ. Δεν θα σε βοηθήσουν όμως στο σκάψιμο ούτε θα σε σηκώσουν όταν πέσεις.

Το τούνελ είναι εκεί όπου θα ζήσεις και θα πεθάνεις. Κάνε το σπίτι σου. Φτιάξε έναν χώρο δικό σου, βρες κάποιον που θα θελήσει να σκάψει μαζί σου. Κάποιον που θα σε σηκώσει όταν πέσεις. Τότε θα μπορέσεις να διακρίνεις και το φως στην άκρη του. Ένα φως μεγαλύτερο από εκείνο των άστρων.

 

Βασιλική Δραγούνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.