Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021

SHORT STORY WEEK

ΕΣΥ ΦΟΒΑΣΑΙ ΤΟΥΣ ΚΛΟΟΥΝ;

 

Όλοι φροντίζουμε να προστατεύουμε τον εαυτό μας από τους λύκους με τη στολή του προβάτου που κυκλοφορούν στις παμπ -με χακί δηλαδή αθλητικό παντελόνι και με πόλο t-shirt, ρούχα που φορούν συνήθως για να εντυπωσιάσουν τα κορίτσια- δεν έχουμε όμως ιδέα πώς να προφυλαχτούμε από τους λύκους με τη στολή του κλόουν που κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσά μας.

Πιστεύουμε πως είναι πραγματικοί κλόουν.

"Κοίτα, ένας κλόουν", παρατηρούμε ειρωνικά στη θέα κάποιου απ' αυτούς.

Βέβαια υπάρχουν μερικοί που φοβούνται ακόμα και τους κλόουν γιατί, όπως κάποιος εύστοχα παρατήρησε, "πιστεύω πως αποτελούν μια θλιβερή καρικατούρα του αναπόφευκτου του θανάτου που με τρομάζει και χρειάζομαι μια σύνδεση, έστω και φευγαλέα, προκειμένου να τα βγάλω πέρα με τη σκληρή πραγματικότητα κλπ, κλπ..."

Είναι γεγονός ότι μερικές φορές μπορεί να γινόμαστε υπερβολικοί στην προσπάθειά μας να κρατήσουμε το κακό μακριά από την πόρτα του σπιτιού μας.

Τώρα, ένας λύκος φυσικά και είναι κινούμενος κίνδυνος, αλλά ένας λύκος με στολή κλόουν είναι κάτι άλλο. Τον είδαμε μια μέρα να περιφέρεται έξω από ένα σχολείο, κάτι που θα έπρεπε να μας είχε χτυπήσει καμπανάκι πως πρόκειται για λύκο, αλλά αυτός αμέσως άρχισε να βγάζει από το καπέλο του περιστέρια, να μετατρέπει σκουπίδια σε κανίς και να κάνει κάθε λογής ταχυδακτυλουργικά. Και κάπως έτσι τη γλίτωσε για πολλοστή φορά.

"Οι κλόουν με τρομάζουν μέχρι θανάτου", μουρμούρισα.

"Αυτό ονομάζεται κλοουνοφοβία", είπε ένα καλοντυμένο πρόβατο με λυκίσιο χαμόγελο και λοξό βλέμμα, φτιάχνοντας το γιακά του πόλο t-shirt του. "Τι θα 'λεγες να σε κεράσω ένα ποτό;"

 

Βασιλική Δραγούνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.