Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2023

ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2023

Ανθολογία «Θρύλοι του Σύμπαντος XI»: Η μεγάλη ετήσια Ελληνική ανθολογία λογοτεχνίας του φανταστικού

 

Καλησπέρα, είμαι η Βασιλική Δραγούνη, ποιήτρια και συγγραφέας. Θα ήθελα, καταρχάς, να ευχαριστήσω τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές για την πρόσκληση, είναι χαρά μου να συμμετέχω στις Όψεις του Φανταστικού για 4η συνεχή φορά!

Στους «Θρύλους του Σύμπαντος XΙ» συμμετέχω με το διήγημά μου «Σημείο Μηδέν», μία συναισθηματική αλλά και τολμηρή μελλοντική ιστορία που επικεντρώνεται στην προβολή του τι συμβαίνει όταν η αγάπη και η τεχνολογία - και συχνά, η φαντασία - συνδυάζονται.

Μερικές φορές αστεία, μερικές φορές σπαρακτική, μερικές φορές ρομαντική, μερικές φορές οξυδερκής, συνδυάζει το επιστημονικό με το ρεαλιστικό στοιχείο, εξερευνώντας νέες και συχνά φανταστικές έννοιες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι και άλλα αισθανόμενα όντα αγαπούν ο ένας τον άλλον.

Η σχέση της Χέιλι και του Ράιαν είναι συναρπαστική, χάρη στο εντυπωσιακό σκηνικό που είναι το διάστημα και την ενδιαφέρουσα πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουν.

Η Χέιλι εκπαιδεύεται για τον σκοπό για τον οποίον φτιάχτηκε, δηλαδή μία αποστολή στο βαθύ διάστημα. Είναι μια σκληρή εκπαίδευση τόσο για εκείνη, όσο και για τους υπόλοιπους «κλώνους της παρτίδας 25».  Τίποτα όμως από αυτά δεν μπορεί να προετοιμάσει την Χέιλι για τη μεγαλύτερη πρόκληση - να ερωτευτεί τον Ράιαν, τον γιο του αυστηρότερου καθηγητή της σχολής. Και καθώς τα συναισθήματα της Χέιλι για τον Ράιαν βαθαίνουν, πρέπει να αντιμετωπίσει όχι μόνο τις προκλήσεις του μέλλοντος, αλλά και τις αναμνήσεις της από το παρελθόν. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι αυτό που φαίνεται και η πραγματικότητα θα ανατρέψει τις ζωές τους για πάντα.

Υπάρχουν, ειλικρινά, πολλά περισσότερα στην ιστορία τα οποία θέλω να αναλύσω, αλλά θα είναι spoilers.

Χαίρομαι που έχει ένα οριστικό και αμετάκλητο τέλος γιατί, ενώ τα διφορούμενα τελειώματα είναι καλά, αυτή τη φορά θα ήθελα ο αναγνώστης να καταλάβει το γιατί συνέβη αυτό που συνέβη. Το ότι αυτό που ήμασταν δεν είναι αυτό που είμαστε, αλλά και δεν περιορίζει το ποιοι μπορούμε να γίνουμε. Το πώς αυτό που μπορεί αρχικά να φαίνεται σαν μια τυπική διαστημική ιστορία μεταμορφώνεται σταδιακά σε κάτι πολύ πιο συγκλονιστικό και περίπλοκο, σε ένα ταξίδι αληθινής αγάπης, που εκτείνεται πέρα από τη μνήμη και την πραγματικότητα.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.