Phoenix

Phoenix
Our spirit artifacts tell more about ourselves than our confessions.

Σάββατο 1 Ιουνίου 2024

Διεθνής ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών στη Βιέννη με θέμα την Ελλάδα

Γράφει ο Georg Gstrein


Εικόνα: «To catch a wave», Τζωρτζίνα Τσισμαλίδου

Links: https://booksitting.gr/2024/05/16/%CE%B4%CE%B9%CE%B5%CE%B8%CE%BD%CE%AE%CF%82-%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%AD%CE%BA%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%B5%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD-%CF%84%CE%B5/

https://contemplor.at/27-30-05-2024-ein-griechenland-des-lichts/

https://www.naftemporiki.gr/culture/arts/1659266/mia-ellada-fos/

https://www.radiofonomuseum.com/diethni-omadiki-ekthesi-eikastikon-technon-me-titlo-mia-ellada-fos-me-ta-chromata-tis-technis-sou/

 

Το καλλιτεχνικό εργαστήρι «Konsfarm Art Atelier / Konstantina Farmaki» Αυστρίας παρουσιάζει τη Διεθνή ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο: «Μια Ελλάδα φως! Με τα χρώματα της τέχνης σου», με τη συμμετοχή 42 εικαστικών καλλιτεχνών από διάφορα μέρη του κόσμου.

Η ιστορικός-κριτικός τέχνης, Κωνσταντίνα Φαρμάκη, με τους καλλιτέχνες που υποστηρίζονται από το Konsfarm Art Atelier /Konstantina Farmaki, θα βρεθούν στη Βιέννη για να μετατρέψουν την Galerie Contemplor Wien σε μία εντυπωσιακή πινακοθήκη με εξαιρετικά έργα από ένα ευρύ φάσμα εικαστικών τεχνών, στο πλαίσιο της έκθεσης «Ein Griechenland des Lichts! Mit den Farben deiner Kunst» («Μία Ελλάδα φως! Με τα χρώματα της τέχνης σου»).

Τα εγκαίνια, που θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη, 21 Μαΐου 2024, στις 19:00, επιφυλάσσουν πολλές ευχάριστες εκπλήξεις, όπως η πρωτότυπη ποιητική performance από τον παγκοσμίως καταξιωμένο καλλιτέχνη, τον Ισπανό συγγραφέα- ποιητή και εικαστικό, Joan Josep Barcelo, ο οποίος μαζί με τους Έλληνες καλλιτέχνες θα παρουσιάσει το ποίημα IRIS, που έγραψε για να τιμήσει την έκθεση και τους Έλληνες.

Σκοπός της έκθεσης είναι η προσέγγιση του φανταστικού κόσμου των καλλιτεχνών από διαφορετικές γωνιές της γης, που, ανάλογα με την κουλτούρα της χώρας τους δημιουργούν μοναδικά και ιδιαίτερα χρώματα. Χρώματα χαράς, χρώματα φωτεινά, χρώματα ελπίδας! Χρώματα που προσδιορίζουν τις αντιλήψεις της κάθε εποχής.

Οι 42 εξαιρετικοί εικαστικοί δημιουργοί που συμμετέχουν στην έκθεση αφήνονται στη μαγεία του χρώματος και της φαντασίας τους, εναποθέτοντας στον καμβά τα χρώματα που θα ήθελαν να έχει το δικό τους σούρουπο ή η δική τους ολόλαμπρη ημέρα μακριά από στερεότυπα καταγεγραμμένων εικόνων.

Προσεγγίζοντας τα έργα τους με τα μάτια της ψυχής, κατανοούμε καλύτερα γιατί η χρωματική τους παλέτα έχει τόσο μεγάλη επίδραση στον ανθρώπινο ψυχισμό. Τα χρώματα προκαλούν συνειρμούς, είτε χάρη σε προϋπάρχουσες εικόνες, είτε εκφράζοντας τα συναισθήματα, τη διάθεση, την αισθητική του καλλιτέχνη αλλά και κοινωνικούς συμβολισμούς.

Ο συναρπαστικός κόσμος των χρωμάτων της Ελλάδας, της χώρας του φωτός, παρουσιάζεται μέσα από τα έργα αυτών των 42 καταξιωμένων Ελλήνων και Φιλελλήνων εικαστικών δημιουργών, σε μία προσπάθεια προβολής και προώθησης των έργων τους αλλά και της πατρίδας μας, δημιουργώντας γέφυρες φιλίας μεταξύ των λαών που εκπροσωπούνται στην έκθεση, και των ομογενών κάθε χώρας που συμμετέχει στην έκθεση. Μία έκθεση που αγκαλιάζει μια πληθώρα τεχνών με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ψηφιακά, τρισδιάστατα ζωγραφικά, μικτών τεχνικών, ψηφιδωτά, χειροποίητα κοσμήματα με ημιπολύτιμους λίθους ακόμη και ποιητικές περφόρμανς. Ένα «παλίμψηστον» δημιουργικού οίστρου με άρωμα, φως και χρώματα Ελλάδας!

 

Συμμετέχουν οι εικαστικοί (αλφαβητικά ως έχουν στον εικαστικό κατάλογο):

1. AFIONIS OLIVIA

2. ANAIS-ANAIS (ΑΘΗΤΑΚΗ ΑΝΝΑ)

3. ATZEMI ELENI

4. BARCELOJOAN (Ισπανία)

5. DELIDA EFIE

6. DIAKOVASILIDESPINA

7. DIAKOVASILI NINA

8. FARMAKI KONSTANTINA

9. FOTIKA DIMITRA

10. FRAGOULIS MANOS

11. GORANOVANIKI (Βουλγαρία)

12. GVINASHVILI SANDRO (Γεωργία)

13. KADI ALEX (ΚΑΔΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡA)

14. KARATSOUNI KATERINA

15. KASTELLI CHAROULA

16. LAFAZANI VANA

17. LELOU KATERINA

18. LEVENTERIS LYDIA (Αργεντινή)

19. LOUKA KATERINA

20. MAGIAKI ANASTASIA

21. MALLIS PETROS

22. MATINOPOULOS PANAGIOTIS

23. MERKLI SISSY

24. MICHA ISMINI

25. NIKOLAOU MARIA

26. ORFANOU LOUKIA

27. PAPA FILIPPO (Ιταλία)

28. PETRAKOPOULOU VASILIKI

29. ROUMELIOTI MAGDA

30. STATHI MARINA

31. TCHOTCHIEVA ROKSOLANA

32. THANOPOULOU MINA

33. TOLIS GEORGE

34. TOSKA SQIPONJA

35. TSAHALOU ALEXANDRA

36. TSAPARA ANNA

37. TSILIS TIMOS (Αλβανία)

38. TSISMALIDOU GEORGINA

39. TYREKIDIS CHRISTOS

40. TZERMIAS EVANGELOS

41. VESNA OLGA (Ουκρανία)

42. ZISIS THANASIS

 

Διοργάνωση: Κωνσταντίνα Φαρμάκη, Ιστορικός και Κριτικός Τέχνης/Εικαστικός. Πολιτιστική Ακόλουθος Αυστρίας για τον Όμιλο UNESCO Τ. Λ.Ε. Ελλάδος.

Υπό την αιγίδα των: UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος, Accademia Tiberina Roma, Italy, Gemeinde Stadt Wien, Kulturvernetzung NÖ, Gemeinde Ilida, Griechenlands,O.E.S.A.

Με την υποστήριξη των:  Nostos Association Cultural Hellenica Argentina, Citta Metropolitana Messina, Galerie Contemplor Wien, S.E.F.E Wien, Interkultureller Verein Makedonien Austria, Hephaestus Wien – Österreichisch/Griechischer Integrationsverein.

Χορηγοί επικοινωνίας: NÖN, Bezirks Bläter, Kultur Niederösterreich, Hephaestus Wien, Alessantria Today,Hellenic Media Group, SDW radio and Radio Strimonika, Art portal.

Μέγας χορηγός: PARK RESTAURANT TSV FEUCHT/ NÜRNBERG, DEUTSCLAND

 

Info

Διάρκεια έκθεσης: 21-30 Μαΐου 2024

Χώρος: Contemplor Galerie Wien | Kalvarienberggasse 46, 1170 Wien



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.