Σάββατο 10 Απριλίου 2021

SHORT STORY WEEK

ΑΡΜΑΓΕΔΩΝ

 

Η τελευταία αναφορά για τον πλανήτη Γη ήταν λίαν απογοητευτική. Πραγματικά αποθαρρυντικό, ιδιαίτερα αν σκεφτεί κανείς πόσο καλά είχαν όλα ξεκινήσει. Το έργο είχε ολοκληρωθεί μέσα σε έξι ημέρες, πολύ νωρίτερα από το προκαθορισμένο χρονοδιάγραμμα. Ως αποτέλεσμα,  η ομάδα εργασίας είχε πάρει μια μέρα ρεπό. Τώρα όμως διαπίστωνε ότι η δημιουργία της ανθρωπότητας ήταν το μεγαλύτερο λάθος του. Αρχικά φαινόταν σαν ένα πολύ προχωρημένο σχέδιο αλλά τώρα, εκ των υστέρων, ήταν πιθανώς ένα μεγάλο ατόπημα.

Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις οι άνθρωποι σε αυτόν τον ασήμαντο πλανήτη εξακολουθούσαν σε καθημερινή βάση να διαπράττουν ανόσια παραπτώματα και να προκαλούν το απόλυτο χάος. Πόλεμοι, πείνα, απληστία, διαφθορά -όλα επιδεινώνονταν μέρα με τη μέρα. Ήταν σαν η ιστορία να μην τους είχε διδάξει τίποτα. Δεν θα τον ενοχλούσε τόσο, αν δεν νοιαζόταν για την πορεία εξέλιξης του έργου του, τον ένοιαζε όμως και πολύ μάλιστα. Είχε χάσει τον λογαριασμό των προειδοποιήσεων που τους έστελνε, τη μία μετά την άλλη, όλα αυτά τα χρόνια. Αυτή την μεγάλη πλημμύρα, για παράδειγμα, με εκείνον τον τύπο που τον έλεγαν Νώε. Ήταν μια πρώτη προειδοποίηση, δεν τους ταρακούνησε όμως αρκετά. Έπειτα ακολούθησε ένας ατελείωτος αριθμός λιμών και επιδημιών και πάλι όμως χωρίς αποτέλεσμα. Στη συνέχεια τους έστειλε μερικά από τα πλέον πεφωτισμένα δείγματα που διέθετε για να τους προσφέρουν συμβουλές και καθοδήγηση, όλες όμως έπεσαν στο κενό.

Οι υπέρτατες δυνάμεις είχαν αρχίσει να χάνουν την υπομονή τους μαζί του, η αντικατάστασή του ήταν πλέον θέμα χρόνου. Το μεγαλεπήβολο σχέδιό του "Σωτηρία της Ανθρωπότητας" αποδείχθηκε μια παταγώδης αποτυχία και ο ίδιος έπρεπε να αποχωρήσει. Ο νέος του επαγγελματικός τίτλος ακουγόταν εντυπωσιακός, αλλά ο καθένας ήξερε ότι είχε παραγκωνιστεί, χρεωμένος με τις αποτυχίες του πλανήτη Γη.

Μέσα σε λίγες ώρες από την παραίτηση του, διορίστηκε  ένας νέος δημιουργός. Κάποιος φέρελπις νέος, φιλόδοξος και χαρισματικός, που επιθυμούσε διακαώς να αποκτήσει όνομα στο χώρο. Η επόμενη κίνησή του ήταν να αποστείλει ένα ειδικά εκπαιδευμένο τάγμα εργασίας, το οποίο είχε προηγουμένως τελειοποιήσει και εφαρμόσει με επιτυχία την στρατηγική της "Καμένης Γης". Τα πάντα πάνω στην παλιά Γη έπρεπε να ισοπεδωθούν, ώστε να προετοιμαστεί το έδαφος για ένα καινούργιο ξεκίνημα. Ο Νέος Δημιουργός είχε κάποιες ριζοσπαστικές ιδέες για την εικόνα της Νέας Γης.

 

Βασιλική Δραγούνη

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.