Δευτέρα 5 Απριλίου 2021

SHORT STORY WEEK

ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ

 

Ήταν πάντα τόσο όμορφη, κομψή και καθώς πρέπει, σαν να είχε βγει από τις σελίδες ενός περιοδικού μόδας. Πόσοι από τους θαυμαστές της είχαν απορριφθεί μετά από το πρώτο ή το δεύτερο  ραντεβού; Πρέπει να είχε χάσει τον λογαριασμό, όπως και όλοι όσοι την ήξεραν. "Δεν θα κρατήσει για πολύ" έλεγαν ειρωνικά καθώς την έβλεπαν να κυκλοφορεί με την τελευταία της κατάκτηση, ενώ παράλληλα σκέφτονταν και το πόσο τυχερός ήταν.

Κάποια στιγμή γνώρισε τον άντρα των ονείρων της και έφυγαν μαζί, για να ζήσουν σε μια μακρινή χώρα. Η οικογένειά της κρατούσε ενήμερους φίλους και γνωστούς για το πόσο υπέροχη ήταν η ζωή της τώρα, σε εκείνο το μακρινό εξωτικό μέρος, χωρίς να δίνει περισσότερες λεπτομέρειες.

Τελικά επέστρεψε μόνη της και δίχως πλέον να μοιάζει σαν να είχε βγει από τις σελίδες ενός λαμπερού περιοδικού. Κανείς δεν έμαθε ποτέ το λόγο που γύρισε και όλοι προσποιούνταν ότι δεν ενδιαφέρονταν να μάθουν, αλλά είχαν βρει ήδη το επόμενο θέμα συζήτησης. Κάτι σοβαρό θα πρέπει να την άλλαξε, γιατί είχε γίνει καλύτερη στους τρόπους της και πιο ευγενική και γενναιόδωρη με τους άλλους, χωρίς όμως να έχει πλέον εκείνη την αψεγάδιαστη εμφάνιση…

 

Βασιλική Δραγούνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.