Τρίτη 18 Μαΐου 2021

SHORT STORY WEEK

Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ

 

Η ηλικία του πλέον δεν τον βοηθούσε στο να αναζητήσει νέες ομορφιές για να προσθέσει στη συλλογή των φυτών του. Κατά τους χειμερινούς μήνες, καθόταν δίπλα στο τζάκι και μερικές φορές χάζευε φωτογραφικά άλμπουμ. Κάθε ένα από αυτά εξιστορούσε λεπτομερώς κάποιο ταξίδι που είχε κάνει. Τους πιο ζεστούς μήνες περιπλανιόταν στα μονοπάτια του κήπου του, σταματώντας κάπου κάπου για να αναπολήσει μια ευτυχισμένη ανάμνηση. Την άνοιξη και το καλοκαίρι η μέση και τα γόνατά του του επέτρεπαν να σκύβει και να βγάζει τα αγριόχορτα που φύτρωναν στο μονοπάτι. Το φθινόπωρο και το χειμώνα είχε συναίσθηση ότι με το να επιχειρήσει τέτοιες παράτολμες κινήσεις θα έθετε σε κίνδυνο τον εαυτό του και θα απασχολούσε κι εκείνους που θα καλούσε για βοήθεια.

Κι όμως κάποτε, χρόνια πριν, ήταν ο ίδιος άνθρωπος που σκαρφάλωνε βουνά προς αναζήτηση θησαυρών. Τώρα όλο αυτό ήταν κουραστικό ακόμη και σαν σκέψη.

Ο Patrick γνώριζε ότι τώρα θα μπορούσε να είναι ένας εξαιρετικός χαρτοπαίκτης. Ήταν πραγματικά καλός στο να κρατάει κάποια πράγματα για τον εαυτό του. Η ικανότητα αυτή είχε πιθανώς αναπτυχθεί μέσω αναγκαιότητας, παρά ως μυστικοπάθεια ή ως σκόπιμη προσπάθεια παραπλάνησης.

"Η εποχή του" υπήρξε μια εποχή κατά την οποία όλα φαίνονταν να χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να γίνουν κι όμως, κατά έναν περίεργο τρόπο, όλα γίνονταν όπως έπρεπε. Τώρα βυθιζόταν στην φασαρία της σύγχρονης ζωής μόνο όταν το επέλεγε ο ίδιος. Τις περισσότερες ημέρες του τις περνούσε με ήρεμες ενασχολήσεις, διαβάζοντας βιβλία, ακούγοντας μουσική ή ραδιόφωνο. Αυτό όμως που τον ευχαριστούσε περισσότερο ήταν η κεραμική μέσα στον αγαπημένο κήπο του.

Μπορούσε εύκολα να προσαρμοστεί στη σύγχρονη τεχνολογία, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές έπαιζε ένα παιχνίδι στον υπολογιστή του μηχανικά, χωρίς να το καταλαβαίνει. Ο Patrick δεν είχε πει τίποτα σε κανέναν για το iPhone που είχε κρυμμένο στην τσέπη του "για ώρα ανάγκης". Ο πωλητής στο κατάστημα του το είχε ρυθμίσει και του είχε δείξει όλες τις βασικές λειτουργίες. Αραιά και που χρησιμοποιούσε το skype όποτε ήθελε να συνομιλήσει με πρώην συναδέλφους του, οι οποίοι για κάποιο λόγο, μετά τη σύνταξη, είχαν επιλέξει να διασκορπιστούν σε διαφορετικά σημεία ανά την υδρόγειο.. Προτιμούσε σταθερά το twitter από όλα τα social media, αν και δεν ήταν λίγες οι φορές που έστελνε μέσω email πρόσφατες φωτογραφίες από κάποιο ιδιαίτερο φυτό ή βότανο της συλλογής του σε κάποιον από τους πρώην μαθητές του.

Μια υπόσχεση ζεστού καιρού πλανιόταν στον αέρα σήμερα το πρωί και ο Patrick άρχισε ήδη να κάνει σχέδια για τη μέρα του. Σήμερα θα απολάμβανε το πρωινό του έξω, στον κήπο…

 

Βασιλική Δραγούνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.