Πέμπτη 20 Μαΐου 2021

SHORT STORY WEEK

ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ

 

Έπρεπε να χωρίσει με τον Απόστροφο, ήταν πάρα πολύ κτητικός. Έτσι η Τελεία έθεσε τέλος στην σχέση τους. Αυτή τη φορά οριστικό, τελεία και παύλα.

"Πάντα το ίδιο κάνεις, είσαι σίγουρη πως αυτή τη φορά είναι οριστικό;"  απόρησε η φίλη της το Ερωτηματικό.

"Δεν είχατε καταλάβει πως πάντα έψαχνα και το παραμικρό δικαίωμα που θα μου έδινε, προκειμένου να το χρησιμοποιήσω σαν διέξοδο διαφυγής από αυτήν την αποπνικτική σχέση;"

"Ναι όντως, το παραδέχτηκες και την προηγούμενη φορά, είπες ότι κουράστηκες να ψάχνεις συνεχώς μια δικαιολογία για να ξεφύγεις από όλα αυτά", δήλωσαν οι φίλες της τα Εισαγωγικά.

Ο κυριακάτικος καφές τους ήταν πάντα έτσι.

Γι' αυτό και καθόλου δεν τους εξέπληξε το γεγονός ότι κάποια στιγμή η Τελεία τα ξαναβρήκε με τον Θαυμαστικό, τον οποίο είχε παρατήσει ένα χρόνο πριν.

"Πού τον θυμήθηκες αυτόν πάλι;"

"Tώρα δηλαδή τα πας καλά μ' αυτόν τον Νάρκισσο;"

"Κι όλα αυτά που μας έλεγες, ότι σε είχε κουράσει με τη συμπεριφορά του;"

Και πάλι οι ίδιες ανακριτικές ερωτήσεις και πάλι οι ίδιες δυσοίωνες προβλέψεις, όπως και όλες τις προηγούμενες φορές. Κι όπως πάντα είχαν δίκιο, ούτε και αυτή τη φορά κράτησε και μάλιστα η Τελεία έδωσε το τέλος γρηγορότερα από ότι αναμενόταν.

Και στη συνέχεια βρήκε κάποιον άλλον, κάποιον με τον οποίον δεν θα μπορούσε εύκολα να βρει έναν τρόπο να διακόψει. Ήταν μια διαφορετική περίπτωση, δεν δεχόταν δικαιολογίες αβασάνιστα, ούτε το όχι για απάντηση.

"Είσαι ερωτευμένη, σωστά;"

Αυτή τη φορά η Τελεία δεν απάντησε, μόνο χαμογελούσε σιωπηλά. Εκείνη και ο Αποσιωπητικός ήταν τόσο, μα τόσο ταιριαστοί...

 

Βασιλική Δραγούνη


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.