Πέμπτη 11 Μαΐου 2023

Συνέντευξη για το φεστιβάλ με την Βασιλική Δραγούνη

Λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού 2023
Αθήνα 14 Μαΐου

Το λογοτεχνικό φεστιβάλ ΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΥ
στην Αθήνα θα διοργανωθεί από τις 14:00 το μεσημέρι

στο RockWood
Βασ. Ηρακλείου 2 και Πατησίων,
δίπλα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

και θα παρουσιάσουν τις δουλειές τους τριάντα πέντε συγγραφείς των Εκδόσεων Συμπαντικές Διαδρομές. Σας περιμένουν τριάντα πέντε συγγραφείς και εκατόν πενήντα τίτλοι βιβλίων. Ελάτε να γνωρίσετε τα βιβλία και τους συγγραφείς μας!
Ελάτε να γνωρίσετε τη σύγχρονη λογοτεχνία και ποίηση και τη σύγχρονη λογοτεχνία και ποίηση του φανταστικού!
Σας περιμένουμε όλους!

 

Αγαπητή κυρία Δραγούνη, καλημέρα σας. Πρόσφατα κυκλοφόρησε το καινούργιο σας βιβλίο από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές, με τίτλο «Ανάδρομη Αμφιλύκη» το οποίο θα κάνετε πρώτη παρουσίαση στο φεστιβάλ στην Αθήνα. Τι πρέπει να περιμένουν οι φίλοι που θα έρθουν στο φεστιβάλ;

Απάντηση

Καλημέρα σας, τα βιβλία μου από τις Εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές που θα παρουσιάσω στο λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού στην Αθήνα, είναι η ποιητική μου συλλογή «Ανάδρομη Αμφιλύκη» και το διήγημα επιστημονικής φαντασίας «Happy Valentine», το οποίο κέρδισε το 2ο βραβείο Larry Niven 2022 στην κατηγορία του. Η διοργάνωση αυτή είναι μια γιορτή του φανταστικού, η οποία δίνει την ευκαιρία στους αναγνώστες να γνωρίσουν τους ανθρώπους που έγραψαν τις λέξεις που τους προέτρεψαν να δουν τον κόσμο από μια νέα οπτική γωνία.

 

Μιλήστε μας για το βιβλίο σας, για την υπόθεση του, σε τι αναφέρετε, για να ξέρει ο κόσμος τι να περιμένει.

Απάντηση

Η «Ανάδρομη Αμφιλύκη», με θεματολογία που αντλείται από την μυθολογία και την αρχετυπική ψυχολογία, εξερευνά τον ωκεανό των ποικίλων συναισθημάτων της γυναικείας ζωής περιγράφοντας το θάρρος και την αποφασιστικότητα της ευαίσθητης γυναικείας φύσης, αναπαριστώντας κυρίαρχα συναισθήματα σε διάφορες φάσεις και σταυροδρόμια της ζωής και διερευνώντας θέματα όπως δημιουργία του εαυτού ή κοινωνικούς περιορισμούς που βλάπτουν την ευτυχία, προκαλώντας στον αναγνώστη βαθιές αρχετυπικές αντιδράσεις.
Το «Happy Valentine» πραγματεύεται την ψυχολογική δυναμική μεταξύ του ανθρώπου και της τεχνολογίας σε μια εποχή που η τεχνολογία επαναπροσδιορίζει όλο και περισσότερο τι σημαίνει να είσαι άνθρωπος και είναι αφιερωμένο σε όλους όσους περνούν δύσκολες στιγμές στο ταξίδι της ζωής, όταν οι αναμνήσεις τους αρχίζουν να ξεθωριάζουν..

 

Έχετε ξαναμιλήσει ζωντανά σε κοινό για βιβλίο σας; Πως αισθάνεστε;

Απάντηση

Ναι, στα πλαίσια του λογοτεχνικού φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού, έχω παρουσιάσει τα βιβλία μου «Κυρτά Κάτοπτρα», «Η άλλη», «Ρωγμές στο προσωπείο» και «Φαινότυπος» από τις εκδόσεις Συμπαντικές Διαδρομές. Σε κάθε παρουσίαση αισθάνομαι πάντα την ίδια χαρά και ενθουσιασμό, ένα υπέροχο συναίσθημα που προσωπικά μου δίνει διάθεση να συνεχίσω να προσπαθώ.

 

Πως βλέπετε το κεντρικό φεστιβάλ στην Αθήνα; [Το φεστιβάλ διοργανώνεται σε όλη την Ελλάδα και σε όλη την Κύπρο]. Πιστεύετε ότι έχει κατορθώσει να γίνει θεσμός για τους φίλους του βιβλίου;

Απάντηση

Η λογοτεχνία του φανταστικού έχει απήχηση στις μέρες μας γιατί αφενός για πολλούς αναγνώστες παρέχει μια απελπιστικά αναγκαία διαφυγή ώστε να μπορούν να αντέξουν τις δυσκολίες της καθημερινής ζωής, αφετέρου μας δείχνει έναν κόσμο ο οποίος απεικονίζει το πιθανό μέλλον μας. Το λογοτεχνικό φεστιβάλ Όψεις του Φανταστικού είναι μια γιορτή της φανταστικής λογοτεχνίας, μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση για το κοινό, όπου σε συνδυασμό με τα «Βραβεία Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven» έχει κατορθώσει να γίνει θεσμός για τους φίλους του βιβλίου θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη της Λογοτεχνίας του Φανταστικού στην Ελλάδα.

 

Εσείς τι ώρα θα μιλήσετε στο φεστιβάλ; Θα υπάρχει και κάποιος άλλος ομιλητής μαζί σας; Δώστε μας μια πρώτη ιδέα για το τι σκοπεύετε να πείτε.

Απάντηση

Θα μιλήσω στις 19.00 στην Παρουσίαση των ετήσιων Ελληνικών Ανθολογιών λογοτεχνίας του φανταστικού «Θρύλοι του Σύμπαντος X» και «Θρύλοι του Σύμπαντος ΙX» στις οποίες συμμετέχω, στις 19.30 στην Παρουσίαση των βιβλίων μου «Ανάδρομη Αμφιλύκη» και «Happy Valentine» και στις 22.00 στην Παρουσίαση της Ανθολογίας «Larry Niven 2022», κατά την διάρκεια της απονομής των Βραβείων Λογοτεχνίας του Φανταστικού Larry Niven 2022.

 

Σε ευχαριστούμε για τον χρόνο σας. Κάτι τελευταίο που θα θέλατε να πείτε στους αναγνώστες μας;

Απάντηση

Η λογοτεχνία του φανταστικού είναι ένα λαμπρό λογοτεχνικό είδος με πολλούς φανατικούς αναγνώστες, καθώς η οικοδόμηση κόσμου είναι εξαιρετικά σημαντική για την φανταστική μυθοπλασία. Οι Όψεις του Φανταστικού είναι μια όμορφη γιορτή ενός συνεχώς εξελισσόμενου λογοτεχνικού είδους που αγγίζει τη ζωή όλων.

Σας ευχαριστώ κι εγώ και σας εύχομαι καλή και δημιουργική συνέχεια!


Link της Συνέντευξης:

https://www.facebook.com/views.of.fantasy.gr/posts/pfbid02EjqQC865j1DDyA7N7mijiCowFjwQpQuqvCXpGh8iG4CrT9mdASudHC2RchC4kduDl


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.